Lubicie smaki Indii? Jeśli tak, to naprawdę warto wypróbować
to danie. Jest aromatyczne, pełne smaku o intensywnym zapachu curry.
Składniki:
- filet z kurczaka
- 150 ml śmietany 12%
- puszka pomidorów krojonych
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- curry, bazylia, imbir, gałka muszkatołowa, papryka słodka,
papryka ostra
Przygotowanie:
Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i
pieprzem oraz papryką. Pieczemy do zrumienienia. Cebule kroimy w kostkę i
dodajemy do kurczaka. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pomidory z puszki oraz
przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy przez chwilę. Następnie hartujemy
śmietanę i wlewamy ją do reszty potrawy. Całość przyprawiamy curry (dość dużo,
by potrawa nabrała odpowiedniego koloru oraz aromatu), bazylią, imbirem, gałką
muszkatołową, papryką słodką, papryką ostrą. Chwilę zagotowujemy i danie gotowe.
Podajemy z ryżem.
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz