Łączna liczba wyświetleń

sobota, 7 maja 2016

Pstrąg pieczony z porem.


Pstrąg to bardzo popularna ryba. W naszych marketach jest łatwo dostępna i często objęta promocją, więc tym bardziej może często gościć na naszych stołach.


Składniki:
- 2 pstrągi
- biała cześć pora
- 4 ząbki czosnku
-sok z połowy cytryny
-sól, pieprz, bazylia, oliwa

Przygotowanie:
Opłukane i osuszone ryby nacieramy oliwą wymieszaną z przyprawami. Skrapiamy sokiem z cytryny. Do brzuszka kładziemy pokrojony w plasterki por oraz czosnek. Całość odstawioamy do lodówki na pół godziny po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180˚C przez ok. 30 min. Można podawać z warzywami na parze lub z pieczonymi ziemniaczkamiJ


Smacznego J

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print