Łączna liczba wyświetleń

niedziela, 24 stycznia 2016

Tagliatelle z sosem śmietanowym z łososiem.

Dziś chciałam przedstawić danie, które robiłam już wielokrotnie. Jest bardzo smaczne i szybkie. Jeśli macie trochę więcej czasu polecam przygotować rybę od podstaw. Wystarczy kupić surowy filet z łososia, pokroić go na kawałki i podsmażyć. Ja użyłam ryby z puszki ponieważ zależało mi na czasie.

Składniki:
- łosoś świeży lub puszka łososia w oleju
- 200 ml śmietany 12% 
- olej (jeśli używamy świeżej ryby)
- cebula
- łyżka mąki 
- sól, pieprz, koperek
- makaron Tagliatelle

Przygotowanie:
Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju ( jeśli używamy ryby z puszki można wylać olej do smażenia cebuli). Dodajemy łososia, podsmażamy. Dodajemy śmietanę. Całość oprószamy mąką, chwilę gotujemy i przyprawiamy do smaku. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Całość posypujemy koperkiem
Smacznego:)
Auri 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print