Trochę tylko zmodyfikowałam składniki.
Składniki:
- 3 zupki chińskie ostre
- puszka kukurydzy
- papryka czerwona
- podwójny filet z kurczaka
- pieprz, sól, papryka słodka, bazylia, rozmaryn (do przyprawienia kurczaka)
- olej do smażenia
- wrzątek
- 4 łyżki majonezu
- 2 ogórki konserwowe
Przygotowanie:
Makaron z zupek gniotę i wysypuję do miski. Dodaje suche przyprawy ze wszystkich zupek oraz olej z dwóch (w oleju jest zawarta cała ostrość zupki, więc jeśli nie lubicie ostrych smaków dodajcie mniej oleju). Całość zalewamy wrzącą wodą (do poziomu makaronu) i przykrywamy na ok 3 min. Jeśli makaron nie wchłonął całej wody nadmiar należy odlać. Filet z kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i zasmażamy. Paprykę oraz ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odcedzamy. Do wystudzonego makaronu wrzucamy warzywa oraz chłodnego kurczaka. Do całości dodajemy majonez ok 250 ml. (przed dodaniem majonezu wszystkie składniki muszą być zimne, inaczej się rozpuści). Mieszamy i jeśli jest taka potrzeba przyprawiamy do smaku.
Smacznego
Auri :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz