Uwielbiam i cynamon i jabłka - połączenie idealne. Przepis na muffiny cynamonowe znalazłam na następującej stronie jedyne co zmieniłam to dodatek jabłek, dzięki czemu moim zdaniem są idealne, myślę, że gdyby dodać gruszkę byłyby równie doskonałe.
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 120 g cukru pudru
- 1 jajko
- 200 ml mleka
- 75 g rozpuszczonej margaryny
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- 1 duże jabłko
Wykonanie:
Odstawić rozpuszczoną margarynę do ostygnięcia, następnie wszystkie składniki z wyjątkiem jabłka dokładnie zmiksować. Jabłko ostrugać i pokroić na małe kawałki ok. 2x1 cm. Ciasto nakładać łyżeczką do papilotek lub foremek silikonowych do 1/3 wysokości foremki, następnie ułożyć kawałek jabłka i przykryć ciastem do 2/3 wysokości foremki. Piec w 190°C (ja użyłam funkcji grzanie dolne), przez około 25 minut.
Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz