Kiedy pierwszy raz podeszłam do tematu byłam nastawiona
dość sceptycznie. Jenak pasta okazała
się genialnym dodatkiem do chleba. Orginalny przepis znalazłam na stronie: http://www.jadlonomia.com/przepisy/co-do-chleba-pasta-z-czerwonej-fasoli/
Polecam wypróbować,
bo naprawdę warto J
Składniki:
- puszka czerwonej fasoli ( odsączonej z zalewy)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub innej (ja dodałam oliwę z
orzechów włoskich)
- łyżeczka słodkiej
papryki
- zioła (bazylia lub oregano)
- sól pieprz
Przygotowanie:
Wszystkie
składniki wkładam do wysokiego naczynia
i blęduję na gładką masę. Jeśli pasta będzie za gęsta polecam dodać więcej
oliwy.
Smacznego J
Auri
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz