Łączna liczba wyświetleń

piątek, 1 kwietnia 2016

Pasta z czerwonej fasoli.


Kiedy pierwszy raz podeszłam do tematu byłam nastawiona dość  sceptycznie. Jenak pasta okazała się genialnym dodatkiem do chleba. Orginalny przepis znalazłam na stronie: http://www.jadlonomia.com/przepisy/co-do-chleba-pasta-z-czerwonej-fasoli/
 Polecam wypróbować, bo naprawdę warto J

Składniki:

- puszka czerwonej fasoli ( odsączonej z zalewy)
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek lub innej (ja dodałam oliwę z orzechów włoskich)
-  łyżeczka słodkiej papryki
- zioła (bazylia lub oregano)
- sól pieprz

Przygotowanie:

 Wszystkie składniki  wkładam do wysokiego naczynia i blęduję na gładką masę. Jeśli pasta będzie za gęsta polecam dodać więcej oliwy.
Smacznego J

Auri

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print