Łączna liczba wyświetleń

czwartek, 7 stycznia 2016

Tartaletki z pesto bazyliowym

Dziś polecam pyszny i szybki obiadek. Nie jest on skarajnie dietetyczny, ale bardzo aromatyczny i smaczny. Moja wersja była szybka, dlatego postanowiłam użyć gotowego pesto bazyliowego oraz chłodzonego ciasta francuskiego. Danie to idealnie nadaje się również jako karnawałowa przekąska lub przystawka.

Składniki:
- ciasto francuskie chłodzone
- słoiczek pesto bazyliowego
- 2 pomidory
- ser feta

Przygotowanie:

 Ciasto francuskie tniemy na 8 części. Każdą część smarujemy pesto bazyliowym. Narożniki ciasta pozostawiamy puste. Na pesto kładziemy pokrojone w plasterki pomidory oraz ser feta. Całość zapiekamy do zrumienienia ciasta w temp 180° C przez ok. 20 min.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print