Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 1/2 szkl. cukru
- 1 jajko
- 1/2 szkl. oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka soda oczyszczona
- 1 szkl mąki
- 100 g rozdrobnionej chałwy
- 4-5 łyżeczki sezamu
Wykonanie:
W misce rozdrobnić widelcem banany bez skórki. Dodać cukier, jajko, olej i dobrze zamieszać. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą, ponownie wymieszać. Na koniec połączyć z rozdrobnioną chałwą. Ciasto przelać do małej keksówki natłuszczonej olejem. Posypać wierzch sezamem. Piec w 180° C (środkowa półka, grzanie dolne) przez ok. 40 min, do tzw. suchego patyczka.
Smacznego
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz