Polędwica wieprzowa to niezwykle delikatne smaczne mięso. Można ją bardzo szybko upiec i otrzymać ciekawe danie na niedzielny obiad. Ja moją inspirację zaczerpnęłam ze strony: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/346396/doradca-smaku-iii-odc.-20-poledwica-wieprzowa-z-cebula.html?krok=1#recipe_content
Składniki:
- polędwica wieprzowa
- 3 cebule
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- wino czerwone 200 ml
- pieprz, sól, majeranek
- oliwa z oliwek
- czosnek 2 ząbki
Przygotowanie :
Mięso marynujemy w marynacie składającej się z musztardy, soli, pieprzu, majeranku, wina oraz czosnku. Kładziemy do lodówki najlepiej na noc. Kolejnego dnia danie rozpoczynamy od poszatkowania cebuli w piórka. Smażymy ją na oliwie. Kiedy się zrumieni przekładamy do naczynia żaroodpornego, w którym będziemy piec polędwicę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso ok 5 minut do ścięcia białka. Polędwicę przekładamy do naczynia i zalewamy resztą marynaty. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 190 C przez ok 15 min. Nie można za długo piec bo mięso będzie suche. Polecam :)
Smacznego.
Łączna liczba wyświetleń
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz