Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 6 lipca 2015

Muffiny kokosowo- truskawkowe

Muffiny kokosowo - truskawkowe

Na zakończenie sezonu truskawkowego, postanowiłam jeszcze raz skorzystać z okazji i upiec szybkie sezonowe muffinki. Inspirację zaczerpnęłam ze strony:  http://domiwkuchni.pl/recipe/muffiny-truskawkowe/. Postanowiłam jednak by babeczki nie były banalne, dlatego dodałam wiórki kokosowe oraz kruchą kruszonkę. Muffinki są mięciutkie i pięknie rosną. Polecam.

Składniki:

-340 g. mąki pszennej
- 185 g. cukru
- szczypta soli
- 2 jajka klasa M
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 270 ml mleka
- 90 ml oleju
- cukier wanilinowy, lub wanilia
-  300 g pokrojonych truskawek
- 70 g wiórków kokosowych


Mąkę przesiewamy, łączymy z pozostałymi suchymi składankami ( proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier wanilinowy). Składniki mokre mieszamy razem. Powoli dodajemy suche dodatki. Mieszmy ręcznie lub mikserem do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i miesza
my.
Auri

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print