Muffiny kokosowo - truskawkowe
Na zakończenie sezonu truskawkowego, postanowiłam jeszcze
raz skorzystać z okazji i upiec szybkie sezonowe muffinki. Inspirację
zaczerpnęłam ze strony: http://domiwkuchni.pl/recipe/muffiny-truskawkowe/.
Postanowiłam jednak by babeczki nie były banalne, dlatego dodałam wiórki
kokosowe oraz kruchą kruszonkę. Muffinki są mięciutkie i pięknie rosną.
Polecam.
Składniki:
-340 g. mąki pszennej
- 185 g. cukru
- szczypta soli
- 2 jajka klasa M
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 270 ml mleka
- 90 ml oleju
- cukier wanilinowy, lub wanilia
- 300 g pokrojonych
truskawek
- 70 g wiórków kokosowych
Mąkę przesiewamy, łączymy z pozostałymi suchymi składankami (
proszek do pieczenia, sól, cukier i cukier wanilinowy). Składniki mokre mieszamy
razem. Powoli dodajemy suche dodatki. Mieszmy ręcznie lub mikserem do uzyskania
jednolitej konsystencji. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe i miesza
my.Auri
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz