Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 28 lipca 2015

Panierowane krążki kalmarowe w cieście

Dzisiaj zrobiłam szybki i częściowo gotowy obiad. Czasami takie rozwiązania są najlepsze, kiedy nie mamy czasu.



Składniki dla 2 osób:

- paczkę panierowanych krążków kalmarowych w cieście 
- woreczek ryżu
- groszek z marchewką
- sos z 1000 wysp

Przygotowanie:

Ryż i marchewkę z groszkiem ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, tak samo postępować z kalmarami. Na opakowaniu były trzy sposoby przygotowania: w frytownicy, na patelni i w piekarniku. Wybrałam metodę w piekarniku, krążki wyłożyłam na blachę i piekłam w 220°C przez 10 min. W połowie czasu krążki obróciłam na drugą stronę.
Potrawę wyłożyłam jak na zdjęciu powyżej, dodatkowo podałam do niej sos z 1000 wysp. 





 Polecam i życzę smacznego
 Gosia


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print