Łączna liczba wyświetleń

piątek, 10 lipca 2015

Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Kiedy chodzi się do pracy, obiad musi być szybki. Dziś miałam ochotę na szpinak. Postanowiłam połączyć go z mięsem mielonym z szynki o małej zawartości tłuszczu.




Składniki (na 2 porcje):
- mięso mielone 250 g
- szpinak 400 g
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- makaron razowy 300 g
- olej

Mięso mielone smażymy na małej ilości oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak mięso dojdzie dodajemy mrożony szpinak. Gotujemy do odparowania nadmiaru wody.  Dodajemy czosnek oraz przyprawiamy solą i pieprzem.  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu mieszamy makaron z powstałym sosem.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print