Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 27 lipca 2015

Kotleciki z papryką

Kotleciki mielone z papryką
Kotlety mielone to po schabowych chyba jeden z najpopularniejszych polskich obiadów. Proponuję dzisiaj w odmienionej wersji. To danie polubią na pewno smakosze papryki i żółtego sera.

Składniki:

- mięso mielone z szynki 0,5 kg
-1 papryka czerwona
-1 duża cebula
- bułka tarta pół szklanki
-3 ząbki czosnku
- 200 ml mleka
-100 g  ser żółty
- sól, pieprz, bazylia

Przygotowanie:

Paprykę, ser oraz cebulę kroimy w kostkę.  Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki łączymy z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy. Mieszamy i formujemy kotleciki. Pieczemy na patelni do zrumienienia lub w piekarniku około godziny w temp. 190˚ C.
Smacznego!!!

 Auri

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print