Kotleciki mielone z papryką
Kotlety mielone to po schabowych chyba jeden z najpopularniejszych polskich obiadów. Proponuję dzisiaj w odmienionej wersji. To danie polubią na pewno smakosze papryki i żółtego sera.
Składniki:
- mięso mielone z szynki 0,5 kg
-1 papryka czerwona
-1 duża cebula
- bułka tarta pół szklanki
-3 ząbki czosnku
- 200 ml mleka
-100 g ser żółty
- sól, pieprz, bazylia
Przygotowanie:
Paprykę, ser oraz cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie
składniki łączymy z mięsem mielonym. Dodajemy przyprawy. Mieszamy i formujemy
kotleciki. Pieczemy na patelni do zrumienienia lub w piekarniku około godziny w
temp. 190˚ C.
Smacznego!!!
Auri
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz