Składniki:
- gotowe tortille
- majonez
- ser śmietankowy o dowolnym smaku (ja użyłam szpinakowego z czosnkiem niedźwiedzim)
- szynka
- salami
- ser żółty
- sałata
- 3 małe papryki (żółta, czerwona, pomarańczowa)
- ogórek zielony
- pieprz
Wykonanie:
Ogórka umyć, obrać i pokroić wzdłuż bardzo, bardzo cienko. Papryki umyć, oczyścić z pestek i pokroić w drobną kosteczkę.
Wariant 1:
Naleśnik posmarować cienko majonezem na całej powierzchni. Pozostałe składniki układać po kolei do połowy tortilli: sałatę, szynkę, cienką warstwę majonezu, ogórek, pieprz zmielony (opcjonalnie), ser żółty. Tortillę zwinąć ciasno w roladki w kierunku od strony z farszem do strony z majonezem. Pokroić w plastry o
grubości ok 2 cm (końcówki odciąć i odłożyć).
Wariant 2:
Naleśnik posmarować cienko majonezem na całej powierzchni. Pozostałe
składniki układać po kolei do połowy tortilli: sałatę, salami, cienką
warstwę majonezu, ogórek, pieprz zmielony (opcjonalnie, ja nie dałam ponieważ moje salami było dość pikantne),ser żółty.
Tortillę zwinąć ciasno w roladki w kierunku od strony z farszem do
strony z majonezem. Pokroić w plastry o
grubości ok 2 cm (końcówki odciąć i odłożyć).
Wariant 3:
Naleśnik posmarować cienko majonezem na całej powierzchni. Pozostałe
składniki układać po kolei do połowy tortilli: sałatę, szynkę, cienką
warstwę majonezu, posiekana papryka, ser żółty.
Tortillę zwinąć ciasno w roladki w kierunku od strony z farszem do
strony z majonezem. Pokroić w plastry o
grubości ok 2 cm (końcówki odciąć i odłożyć).
Wariant 4:
Naleśnik posmarować cienko majonezem na całej powierzchni. Pozostałe
składniki układać po kolei do połowy tortilli: sałatę, salami, cienką
warstwę majonezu, posiekana papryka, ser żółty.
Tortillę zwinąć ciasno w roladki w kierunku od strony z farszem do
strony z majonezem. Pokroić w plastry o
grubości ok 2 cm (końcówki odciąć i odłożyć).
Wariant 5:
Naleśnik posmarować serkiem na całej powierzchni. Pozostałe
składniki układać po kolei do połowy tortilli: ogórek, posiekana papryka.
Tortillę zwinąć ciasno w roladki w kierunku od strony z farszem do
strony z serkiem. Pokroić w plastry o
grubości ok 2 cm (końcówki odciąć i odłożyć).
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz