Łączna liczba wyświetleń

piątek, 19 czerwca 2015

Zapiekanka z mięsem mielonym

Uwielbiam zapiekanki, uważam że to jedna z ciekawszych form podania dania. Przy tym z reguły bardzo łatwa i urozmaicona. Jedyne co Nas ogranicza w robieniu zapiekanki to fantazja. Przedstawię Wam jedną z moich zapiekanek zrobioną na szybko.



Składniki:

- 400g makaronu świderki
- 1 kg mięsa mielonego
- warzywa po włosku
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- ketchup pikantny
- ser żółty

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso mielone podsmażyć na patelni z majerankiem, solą i pieprzem. Dodać warzywa po włosku z przyprawą, przykryć i gotować ok 10 min, mieszając co ok 3 min. Do naczyń żaroodpornych nałożyc makaron, polać ketchupem. Wyłożyc na to mięso z warzywami i na wierzch ser. Piec 20 min w temp. 170°C .








Smacznego :)

Gosia


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print