Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 29 czerwca 2015

Pasta z makreli

Lubicie makrelę?? Ja bardzo. Ta tania i popularna ryba została dziś wyparta przez łososia. Tymczasem wędzona makrela w niczym nie ustępuje łososiowi, ma wiele składników odżywczych oraz dobroczynnego tłuszczu. Można ją przyrządzić na wiele sposobów, lub zjeść samą. Ja tym razem zrobiłam prostą i smaczną pastę.  Inspirację  zaczerpnęłam ze strony: http://www.mytaste.pl/click/index/4052483/ Pasta idealnie smakuje ze świeżą bagietką J.



Składniki:

-makrela wędzona (250-300 g)
- twaróg chudy (100 g)
- cebula (1 średnia)
- papryka czerwona (1/4)
- chrzan (1 łyżeczka)
- musztarda (1 łyżeczka)
- pieprz czarny

Rybkę obieramy z ości, rozdrabniamy. Cebulę oraz paprykę kroimy w drobną kostkę. Twarożek rozdrabniamy. Dodajemy chrzan, musztardę, oliwę. Na koniec przyprawiamy do smaku pieprzem. Całość mieszamy, aż składniki się połączą. Pastę można podać ze świeżym pieczywem.
Smacznego
Auri  


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print