Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 16 czerwca 2015

Makaron z fetą i mięsem mielonym

Wszyscy często potrzebujemy pomysłu na szybki i smaczny obiad. Oto jeden z nich. Oczywiście jeśli ktoś nie lubi pikantnego, proponuje doprawić według uznania i nie dodawać chilli.



Składniki:

- makaronu świderki (400 g)
- 500 g mięsa mielonego 
- 1 mała cebula
- feta
- 2 pomidory
- oliwa z oliwek
- chilli grys peperonczini
- sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron. Mięso mielone posolić, popieprzyć i podsmażyć na patelni, na końcu dodać posiekaną cebulkę. Fetę i pomidory pokroić i wymieszać w miseczce. Na osobnej patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wymieszać z 2 łyżeczkami chilli. Tak przygotowaną oliwę wymieszać z pomidorami i fetą.  Na talerz wyłożyć makaron na to mięso i fetę z pomidorami.




Smacznego :)

Gosia

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Print